Een reis die whisky heet

Wat ooit begonnen is als een glaasje whisky omdat het lekker is, groeide langzaam uit naar een grote passie voor whisky. Ruim honderd flessen en honderden samples verder ben ik gaan ervaren hoeveel een glas toevoegt aan de beleving van whisky.

Het drinken van whisky is een reis zonder einde. Een reis van kleur, geur en smaken. Zo kan je een whisky meerdere keren drinken en elke keer weer andere smaken en geuren naar boven halen. Ook de vorm en textuur van een glas kan hier aan bijdragen.

Zowel het maken van whisky als het blazen van glas zijn oude ambachten. Het handwerk en de liefde die in de producten word gestopt maakt dat de beleving van whisky uit een handgeblazen glas zo mooi is.

Nu is een glas niet het enige wat er voor zorgt dat het drinken van whisky zo’n mooie beleving is. Dit kan afhangen van veel factoren, zoals de omgeving, de personen om je heen, de reden van de whisky die je drinkt, maar ook geur en aankleding van de ruimte zoals een mancave.

Op WhiskyEssentials is een verscheidenheid aan whiskyglazen te koop, voor ieder budget wat wils. In de toekomst zullen ook meer whiskygerelateerde producten aangeboden worden.