Rolling experience

Whisky drinken op een ander niveau

Met het nosingglas “Rolling Experience” kunt u uw whiskygenot naar een nieuw niveau tillen. Omdat het uiterst belangrijk is om het juiste glas te gebruiken. Dergelijke glazen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in een ongelooflijk aantal varianten en vormen. Het is zeer ongebruikelijk dat de steel van het glas precies 2cl bevat en dus een uitstekende hoeveelheid geeft om het glas te “kantelen” en te “rollen” en de glaswand nat te maken. Een zeer elegant en modern ontwerp voor de perfecte smaakervaring is ook bijzonder. Het glas wordt in een kleine oplage geproduceerd en geheel met de hand gemaakt!

Het verhaal achter het Rolling Experience Glas

Gebaseerd op het “oude” Riedel Vinum Tasting Glass, dat sinds het midden van de jaren 2000 niet meer is geproduceerd, heb ik het glas er weer op gezet en het buitengewone glas in de moderne tijd gebracht, vooral qua design.

Het verhaal achter het glas.

Het begon allemaal in maart 2018 toen Andreas Semmer van de Whisky Experience tijdens een YouTube-interview bij Whiskey Babbler geconfronteerd werd met een glas van vergelijkbaar design. Dit glas is lange tijd niet meer gemaakt en de laatste glazen werden voor ruim € 100, – verhandeld op verkoopportalen. Het idee verliet hem nooit en hij ging op zoek naar een glasblazer. Hij vond wat ik zocht bij Cornelius Reer (Glaswerkstadt, Neurenberg), die met de juiste kennis in staat was om het glas uit zijn vorm en ontwerp het nieuwe millennium in te tillen en het zo volledig opnieuw te ontwerpen. Dit ontwikkelingsproces heeft nu meer dan 2 jaar en verschillende prototypes in beslag genomen. Nu in het najaar van 2020 was het dan zover en kunnen we met trots de Rolling Experience presenteren.

Denk je al een whisky te kennen, probeer dan je favoriete whisky te ruiken en te proeven in dit innovatieve glas. Je zult blij zijn dat je hiermee veel meer uit je malt kunt halen.